[ nikserer @ 21.04.2005. 21:00 ] @
Hteo bih da pokrenem temu oko nalaženja poslova za MCAD inženjere, pošto sam i sam u takvoj situaciji. Iako radim u privatnoj firmi izradu tehn.dokumentacije, to mi nije ni približno dovoljno za egzistenciju(četvoročlana porodica...) Mislim da dosta dobro baratam svojim poslom, a sve što sam dosad radio privatno su poneki diplomski rad, i slično. Nikako da odradim nešto "veliko". Da li je to uopšte moguće u ovoj našoj Serbiji(obezbediti egzistenciju preko MCAD modeliranja...)
[ IvanRD @ 21.04.2005. 23:19 ] @
1. Interesuje me jel pod MCAD podrazumevas Mechanical CAD i jel to obuhvata sve CAD programe?

2. Ja radim u Solidworksu, u Australiji i ovde je poprilicno lako naci takve poslove. Narocito za SW jer je veoma popularan, a izgleda i Inventor (fuj). Nadam se da ce i kod vas da bude lakse...

Sve najbolje,
Ivan
[ sabrina @ 22.04.2005. 06:40 ] @
ima li kakvih veza za Australiju ?

koliko pratim događaje ,...zapadno od vas, situacija je ista...
[ saleng_42 @ 22.04.2005. 15:57 ] @
@IvanRD:

Pa, 'ajde budi ljubazan i baci neki link za "fuj"...
[ IvanRD @ 22.04.2005. 16:24 ] @
Ko je zainteresovan za Australijske poslove neka pogleda na www.seek.com.au Skoro svi ljudi koje znam su se preko tog sajta zaposlili (ukljucujuci i lokalne kengure). Tamo mozete ukucati Inventor kao keyword pa gledajte.

Takodje, sajt za imigraciju je http://www.immi.gov.au/ gde mozete dobiti detaljne podatke o sistemu za imigraciju u Australiju i potrebnim poenima i na sta ih mozete dobiti.

A za rad preko interneta ili neku vrstu saradnje nemam nikakav link, to vec slabije ide. Svi Australijski biznisi su listani na www.yellowpages.com.au

Pozdrav,
Ivan
[ saleng_42 @ 22.04.2005. 17:12 ] @
Citat:
A za rad preko interneta ili neku vrstu saradnje nemam nikakav link, to vec slabije ide.

E, to je ono...

Ipak, http://www.seek.com.au/ izgleda potencijalno koristan...

Hvala u svakom slučaju
[ cs_coyote @ 11.05.2005. 11:52 ] @
Prvi i mozda najvazniji uslov da bi se posao dobio, jeste kvalitetno predstavljanje potencijalnom kupcu/poslodavcu.
Iako je sigurno opste poznato, da naglasim jos jednom: danasnji rokovi proizvodnje proizvoda, od prvih skica na papiru pa do prvih isporuka prodajnim mestima su se drasticno skratili, i svako kasnjenje sa rokovima ili isporuka nekvalitetnih proizvoda (u ovom slucaju CAD modela) moze znaciti za firmu gubljenje trzista ili kupca (ovo drugo ako se radi o liferantu).
Zato je nerealno ocekivati da se dobije posao samo na osnovu pitanja tipa - "a jel ima nesto za mene?". Moj je najiskreniji savet, da svako ko zeli da radi za kupca na Zapadu, prvo - pripremi dobro svoj CV (ima gomila primera na Internetu), a drugo - da u formi kvalitetnih renderinga, pripremi svoje referentne radove, i da ih uvek ima kao ppt, odstampane, na CDu, a i na Internetu.

Dakle, imate moju punu podrsku, i predlazem da iskoristite ovu temu da napisete sturo o svojim CAD&CAM umecima i mogucnostima, uz obavezan link ka sajtu. Ukoliko odziv bude znacajan, otvoricemo posebnu temu, prebaciti tamo sve poruke i staviti je na TOP.
UBR, sve potencijalne poruke tipa "remontujem Bagat sivace masine" i sl. ce biti smatrane spamom i time bez objasnjenja brisane.