[ IvanRD @ 27.04.2005. 02:08 ] @
Evo me ubijam se da nadjem kako da solidworks assembly eksportujem u individualne delove koji su parasolid. Kada izaberem save as parasolid samo se assembly eksportuje kao parasolid a delovi ostanu unutar assemblija.

E sad, kada otvorim taj parasolid assembly onda se napravi gomila .sldprt fajlova za svaki deo, a meni trebaju parasolid fajlovi!!

Nije valjda da moram svaki deo da otvorim i da kliknem save as? Jel ima neko kakav API skript za ovo? Ja jos nisam u stanju da napisem sam, ali vidim da bi ovo moglo da se automatizuje nekako!

Pozdrav svima,
Ivan
[ saleng_42 @ 27.04.2005. 14:22 ] @
Citat:
Nije valjda da moram svaki deo da otvorim i da kliknem save as?

Pa, ako niko nema nikakvu skriptu...izgleda da ćeš morati.

Koliko ja vidim, svi programi, pri otvaranju nekog "portabl" formata, prevode fajl u svoj matični format, pa će tako, pri otvaranju assy, kreirati odgovarajući broj assy, subassy i part fajlova u datim internim formatima.

Ovo možda i rešava problem samo po sebi, jer taj ko će otvarati tvoju parasolid assy, imaće odmah i delove u formatu u kome su mu potrebni (tj. u formatu programa kojim otvara parasolid).
[ IvanRD @ 27.04.2005. 21:47 ] @
Hvala na odgovoru, odradih ga rucno, otpala mi ruka od kliktanja :)

Inace, trebali mi parasolidi jer deo procedure moje kompanije za cuvanje revizija delova je da sacuvamo i parasolid od tog dela tako da se izgube sve mogucnosti da se pogresan (stari) fajl koristi u assembliju. Ovo nije neki problem kada radim na individualnim delovima i samo male promene apliciram, ali sam upravo zavrsio dizajn citave masine, pa svaki deo dok se snimi i zapakuje po proceduri... ceo dan izgubih.

Moracu znaci da se bacim na ucenje API-a za ovakve stvari...

Ivan
[ saleng_42 @ 27.04.2005. 22:24 ] @
Citat:
Hvala na odgovoru, odradih ga rucno, otpala mi ruka od kliktanja

Eh...što se mora - nije teško

Moj odgovor je, inače, više bio baziran na pretpostavci da su parasolidi potrebni radi razmene fajlova sa nekim, a ne za potrebe "arhiviranja"...

Slažem se...neko bi morao da napravi takav skript