[ disacad @ 11.07.2002. 13:07 ] @
Unapred vas se zahvalujem ako neko mi odgovara na ovo pitenje:
Ka ko se radi animacija i zadavenje zvucne efekte u Auto CAD 2000
Do sada sam mogao da uradi dobre i odlicne projekte na ovom paketu.
[ ||NeX|| @ 11.07.2002. 13:26 ] @
Pokušaj u helpu ukucati animation!
[ sanibo @ 01.08.2003. 08:20 ] @
Možda je malo kasno za odgovor, ali animaciju ne možeš uraditi u Acad 2000. Eventualno napravis export u .dxf fajl. Onda mislim da se program zove "workmodel", probaj naci na internetu. Tu možes da radis kinematiku kretanja elemenata i naravno da snimis sve to kao animaciju.
Da li si cuo SolidWorks 2002. fantastican je ima sve mogucnosti, 2d, 3d modelovanje, kinematika, strukturna analiza(staticki proracun)....
pozdrav
[ CoSmO-011 @ 08.10.2003. 13:45 ] @
Software se zove Working Model 3D. Ne znam za kakvu si animaciju hteo?U Working model 3D, importujes .stl file koji si prethodno nacrtao u ACAD-u(ili slicnim).Nakon toga u samom Working modelu zadajes odredjene parametre(kao sto su brzina-ugaona ili linearna) i mnogo sto-sta.Naravno morao bi posedovati odredjeno znanje iz kinematike .I konacno na kraju, simulaciju dobijas tako sto je exportujes u .avi datoteku.Sto se tice zvucnih efekata, to kasnije ubacuj na pr. Adobe Premiere i slicno.Takodje imas mogucnost exportovanja u VRML format, ako ti sta znaci.Dobar program, samo, kazem ne znam za sta bi ti bio od pomoci.Mislim da je dosta "strucan" - masinstvo-kinematika.Konkretno sam radio par simulacija i dobijao .avi datoteke.Sve ono sto se nacrta u ACAD-u (ili necemu drugom) verno ce se prikazati i WM 3D.I na kraju ne znam gde bi mogao da nadjes ovaj software, ja imam verziju WM 3D v.4.0 sa crackom, (dobio sam je od nekog priajtelja iz NS-verovatno sa Masinskog fakulteta).Pogledaj na www.krev.com ili www.working model.it !
Naravno, sanibo je u pravu: Nikakvu animaciju u ACAD-u ne mozes dobiti, bara ne u nekom aktuelnom formatu.Mislim da postoji neka opcija sa slide-showom ili eventualno programiranjem ali nista konkretnije neces dobiti.Stvarno, probaj sa SolidWorksom 2002.
Ne znam, nemam puno iskustva, ali mislim da bi to moglo mnogo bolje da se odradi u 3D MAX-u i slicnim software-ima.