[ andjelasub @ 06.10.2011. 10:04 ] @
Koja je procedura ako zelimo da nastavimo studije u becu gde je obrazovni sistem 3+2 ?

Ja konkretno imam sledeci problem : zelim sledece godine da nastavim studije u Becu ( radi se o studijama Arhitekture ) medjutim ja cu u tom trenutku zavrsiti 3 godinu
i po nasem sistemu necu imati bachelor diplomu,a ako se zelim upisati na 4 godinu u Becu to znaci da cu upisati MASTER program po njihovom sistemu??

Ili u slucaju da je neko zavrsio 4 godine studija u nasoj zemlji i dobio Bachelor diplomu, i zeli da ide na master u Bec ( ili bilo gde u Evropi ) to znaci da ce master pohadjati jos 2 godine?
Da li to ima logike, i ko bi zeleo studirati 6 godina umesto 5 ??

To me veoma zbunjuje, ako neko ima iskustva sta se tu dalje desava , ili je prosao slicnu proceduru molim da mi pomogne da shvatim . HVALA UNAPRED!
[ svakaVamcast @ 14.10.2011. 10:58 ] @
Kao 1.

TI sa sobom u Bec nosis spisak predmeta koje si polozila u SR. oni na osnovu istih odredjuju dali imas diferencijalnih predmeta i opet na osnovu toga odredjuju na koju godinu studija upadas.
Ako su u Bec-u integrisane studije (odma posle 3 idu 2) onda neces imati neki veci problem, ako nisu (ako su 3 osnovne+2 master <- za koje polazes prijemni) onda je neka druga prica.

Koliko sam upoznat i u Austriji, u zavisnosti od fakulteta i njihove akreditacije imas i cetvorogodisnje studije. Nije uniformisano tri godine studija na svim fakultetima.

Tako da ti predlazem, da pogledas i neke druge fakultete (arhitektonske).