[ Flareon @ 21.10.2013. 21:06 ] @
Namjeravam onwCloud koristiti za jedan ozibljniji projekt. Muce me pitanja tipa.. !

1. Koliko je siguran kao open source rijesenje?
2. Koliko je siguran SSL (https protokol) ?
3. Da li se isplati upustiti voditi projekt za bolnicu, gdje bi cloud koristio za spremanje nalaza i slicno (samo word i pdf file-ovi) ?

[ maksvel @ 30.10.2013. 20:47 ] @
Bila jedna tema, mada bez puno informacija: http://www.elitesecurity.org/t469420-ownCloud-koristi-neko
SSL je bezbedan, zašto da nije.
[ Petar Petrović @ 04.11.2013. 20:22 ] @
Ako imaš odgovarajući SSL sertifikat, nema potrebe da se brineš što se tiče sigurnosti. Ja ga koristim za lične potrebe već godinama i mogu ti reći da je iz verzije u verziju sve bolji. Sad, ne znam koliko je moja lična upotreba ozbiljna stvar po tvojim standardima, ali recimo da imam oko 20 GB fajlova uskladišteno na njemu, koristim ugrađeni Address Book koji je syncovan sa mojim telefonom, kao i Calendar aplikaciju koja se takođe sinhronizuje sa telefonom i laptopom.

Jedina stvar koja ne radi trenutno je audio streaming, ali pretpostavljam da to za bolnicu nije ni bitno, a može da se desi da sam i pogrešno konfigurisao svoj nginx server. Što se tiče opšte sigurnosti, mislim da upravo to što je open source ga čini sigurnijim od zatvorenih sistema, ekipa koja radi core development je vrlo ekspeditivna što se tiče krpljenja sigurnosnih rupa, tako da ako redovno pratiš development istog, budi siguran da ćeš uvek da budeš u toku. Generalno, novi update - ovi izlaze na svakih par nedelja što mislim da je sasvim dovoljno što se tiče sigurnosti.