[ pisac @ 24.02.2014. 20:37 ] @
Napravio sam dial-in shell ulaz preko agetty zakačenog na ISDN, ništa teško. Međutim...

Spajam se sa klijentskog kompjutera iz minicoma, klasičnom "atd...." komandom, i dobijam login na serveru. Ali kada se ulogujem, ukoliko nekom greškom otkucam "minicom" telefonska veza se prekida a na serveru ostaje aktivan proces (minicom) pa se ne budi agetty tako da linija ne prima nove dolazne pozive. I to tako ostaje beskonačno, odnosno već nekoliko sati koliko već gledam.

Probano više puta, na Slackware i CentOS-u.

Ima li kakvog rešenja za ovu vrstu problema?
[ Aleksandar Olujic @ 25.02.2014. 10:18 ] @
Minicom na serveru preuzme modem i agetty vise nece odgovarati na pozive sve dok je minicom proces ziv. Deinstaliraj minicom na serveru ili ga podesi da koristi drugi port.
[ pisac @ 25.02.2014. 14:29 ] @
To mi je jasno da minicom preuzima modem, ali deinstalacija niti promena porta nije primenljivo rešenje. Naći će se već neki način da se ista stvar napravi i drugim postupkom, naročito s obzirom da se ovo dešava u ne-root nalogu.

Minicom ostaje aktivan unutar naloga koji je spojen preko modema i to tako stoji nepomično u beskonačnost. Postoji li neki "timeout" metod da se modemske sesije ubiju posle recimo 5 minuta neaktivnosti?
[ Aleksandar Olujic @ 25.02.2014. 15:45 ] @
Ne shvatam zasto bi dijelio dial-in modem sa minicom-om (dial-out). Dodaj jos jedan modem i rijesena stvar. Ne vidim neki elegantan i brz nacin na koji bi utvrdio da li je minicom terminal aktivan i ubijao minicom ako nije. Da bi izbjegao problem da ti minicom prekida agetty sesiju vjerovatno je sasvim dovoljno samo obrisati init string u minicom-u.

[ pisac @ 01.03.2014. 23:49 ] @
Nije stvar u deljenju, nego je stvar u tome da sistem bude 100% pouzdan od ovakih besmislenih blokada koje se mogu javiti iz ko zna kojih razloga.

Znači, treba mi neki način koji će ubiti sesije koje su blokrane na ovaj ili sličan način, odnosno one u kojima se ništa ne dešava recimo 5min.
[ agvozden @ 02.03.2014. 12:18 ] @
ubijanje procesa ti je najgore resenje. tako rizikujes da ostetis datoteke koje procesi koriste. procese treba zavrsiti na legalan nacin, ubijanje sluzi samo kod neposlusnih.
ako zelis 100% pouzdanost, nije saglasno sa kill.
Ranije nikada nisam delio modem za in /out. kada ti trba dial out zatvoris dial in procese...
[ Aleksandar Olujic @ 03.03.2014. 12:22 ] @
Koliko mogu da vidim mgetty podrzava locking pa u teoriji minicom ne bi ni mogao da se startuje kad je port locked.