[ ksrele @ 03.07.2014. 12:03 ] @
Pozdrav,

Ja zelim da povezem jednu .php stranicu koja je na drugom (novom) hostingu/domenu na stari domen i to tako da se u address bar-u vidi URL od starog domena.

Detaljnije, stari domen je "www.aa.com" novi hosting nema domen vec ima IP "http://111.222.333.444:9090/index.php". Ja zelim kada neko ukuca "www.aa.com/bb" da se tada podaci ucitavaju sa novog hostinga iz index.php skripte a da se URL ne promeni.

Ja sam trazio po netu i nasao nesto ovako:

Code:

RewriteEngine on
Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^aa\.com$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.aa\.com$
RewriteRule ^bb "http\:\/\/111\.222\.333\.444\:9090\/index.php" [p,L]


Ali to ne radi... Browser se uspori i trazi nesto, trazi i onda samo izbaci default error page iz CMS-a koji je tu instaliran. URL rewriting radi ako se radi na istom domenu, ali ovako na drugi iz nekog cudnog razloga nece.
[ plus_minus @ 03.07.2014. 12:35 ] @
Moja malenkost misli da to što ti hoćeš jeste neizvodljivo, samo sa .htaccess fajlom.

Možda da napišeš skriptu koja će u pozadini povlačiti sve neophodne informacije sa tog drugog domena (url_include, itd.) i da se na taj način, ne vidi odakle te informacije stižu do browsera ...

.htaccess i rewrite module može da ti posluži da vršiš malverzacije nad domenom gde se .htaccess fajl i nalazi, pored redirekcjie sa starog na novi domen, itd..

Tipa da uvek prikazuje - example.com - umesto - www.example.com .. ili da example.com/page.php redirektuje/prikazuje kao page.example.com .. etc..

Mislim da to što ti hoćeš zavisi od samog hosta gde ti je sajt, ako si na shared hostingu. I cenim ga da ti za to ne treba .htaccess.

Obično se takvi ili slični zahtevi rešavaju putem "Advanced DNS settings" (i tako tome slično) u sklopu C.panela.. ako sam ja dobro ukapirao šta ti zapravo želiš.

Sve u svemu, ima ovde dosta ljudi koji znaju svašta nešto, pa, može biti i da će tačan i adekvatan odgovor stići u dogledno vreme, jer kao što sam i napisao .. moja malenkost "misli" da neće to tako..

poz.
[ ksrele @ 03.07.2014. 14:01 ] @
Ovako, sa gornjim primerom sam uspeo da redirektujem www.subotica.com sajt a da je adresa u browseru sa mog domena. Doduse, slike se nisu dobro otvarale jer ih ili nisam dobro redirektovo ili jednostavno slike i ostali fajlovi ne mogu da se tako redirektuju, ali to mi je najmanji problem. Nego, iz nekog razloga ovaj isti primer nece da radi sa mojim serverom. Mozda zato sto ima IP:port u sebi... vrag ce ga znati...

E da, to sam zaboravio da kazem, ova IP adresa je javna adresa mog servera, znaci ja sa njim mogu da radim sta god mi je volja. Na njemu je Centos5, PHP5 i Apache2. Napravio sam neko izvlacenje podataka iz lokalne baze koja NE SME da bude javna, a ti podaci mi trebaju na glavnom sajtu (www.aa.com - fiktivni domen) koji je na tudjem hostingu. Sad za sad radi tako da se klikom na link na sajtu otvara novi tab sa URL-om u vidu IP adrese:port/index.php sto izgleda poprilicno lose. Ja bih voleo da moze nekako drugacije.

Pada mi na pamet resenje preko JSON objekta ali.... bilo bi dobro ako moze jednostavnije :) iz prostog razloga zato sto ima poprilicno mnogo podataka, a i poprilicno mi je bitna sigurnost, znaci da niko ko nije autorizovan ne moze da iscita te podatke.
[ Jbyn4e @ 03.07.2014. 21:23 ] @
Tako nešto se radi pomoću proxy-ja u apache, ali to ne može kroz .htaccess već mora u konfiguraciji apache-a.

Za više: http://www.askapache.com/hosting/reverse-proxy-apache.html