[ Milan Tanić @ 28.05.2015. 21:49 ] @
Poštovani forumaši,

zadovoljstvo mi je i čast da Vam predstavim svoj blog „Linuks na srpskom“.

Tema bloga je, kao što mu i samo ime kaže, korišćenje linuksa na srpskom jeziku, tj. konkretno Linuks Minta koji i sam koristim.

Blog je namenjen „korisnicima koji nisu vični korišćenju računara, slabo ili nikako se ne služe engleskim jezikom i koji se prvi put susreću sa linuks operativnim sistemima“, pa je upravo tako i pisan.

Ideja je da se na jednom mestu detaljno, na početničkom nivou, objasni sve što je prosečnom korisniku potrebno za uspešno korišćenje Linuks Minta na srpskom jeziku, i to počevši od preuzimanja i instalacije pa do detaljnog opisa i objašnjenja svih pratećih programa koji dolaze uz instalaciju operativnog sistema.

Blog se sastoji od 8 statičnih stranica (O blogu, O linuksu … ) čiji sadržaj se ne menja, i početne strane na kojoj se objavljuju najnoviji tekstovi – postovi.

Preporuka je, a naročito početnicima, da se prvo pročitaju statične stranice pa tek onda da se krene sa čitanjem postova na početnoj strani.

Zamišljena dinamika objavljivanja postova je jedan do dva posta nedeljno.


Komentari, predlozi i kritike su dobrodošle


Blog se nalazi na adresi http://linuxnasrpskom.blogspot.com/Uživajte,


Milan Tanić,
Sombor
[ vladared @ 02.06.2015. 11:13 ] @
Milane,
dozvoliio sam ti vest o blogu, ali ne može ovo dalje, objavio sam vest. Ovo nije forum gde ćemo mi da ti poslužimo kao reklama. Ako želiš da diskutuješ o nekoj temi, recimo o onoj koju si objavio, možeš započeti kao diskusiju (ako to potpada pod nešto o čemu se diskutuje, ako ne brišemo). Za sada ću ti obrisati samo ovo objavio sam vest.