[ maksvel @ 25.07.2016. 10:56 ] @
Imam qnap ts 212 i to je veoma lepa spravica. I estetski. I sa mogućnostima - ima milion nekih servera i pomoćnih programa i svega.
Ali
Neke najprostije stvari ne mogu lako da namestim, jer ima taj njegov custom linux i pola stvari nema, pa treba posebno da se instalira, pa to ne radi itd.
Zato se razmišljam da nabacim neki kršten debian ili tome slično i da me bog pogleda. Treba mi za bekap prevashodno -> servera na Internetu na njega, koji je u nekoj desetoj mreži unutra.
Je li neko probao? Video sam po Internetu da su neki radili na nekim qnapovima, ali su nešto batalili i posle nisu mogli da vrate original i onda su se baš nasekirali, pa se pitam šta da radim.
[ bachi @ 25.07.2016. 11:05 ] @
Proveri može li NAS4Free da se instalira i da li ti odgovara.
[ tuxserbia @ 25.07.2016. 14:19 ] @
Jesi gledao Martina?

http://www.cyrius.com/debian/kirkwood/qnap/ts-219/
[ maksvel @ 25.07.2016. 15:07 ] @
E, ne znam, moguće da sam pre pogledao, ali podsetiću se.
Greota mi da mu skinem onako naštimovan sistem, ali realno ne treba mi ništa od toga sad. Možda ako drugačije rešim ovo što mi treba, pa mi ostane čisto za ofis bekap i slično sa original sistemom.

Elem, evo primer. Hoću da ubacim nešto u cron. Otvorim crontab -> vi se vrlo čudno ponaša, ne mogu da ukucam ništa normalno, brljavi. Onda krenem sa echo da mu apendujem liniju -> neće da prihvati promene. Itd. Ili na primer hoću nano editor. Ne može. Treba da mu se instalira neka podrška za pakete, ali nije ta stara, nego ima nova, blabla. Uglavnom to ne radi isto. I tako, patnja.

Bači, znam za NAS, proveriću šta kažu da li ide lagano ili opet moram da prinosim žrtve da proradi
[ tuxserbia @ 25.07.2016. 15:56 ] @
Ma sve dok nije bubreg i članovi uže familije prihvatljivo ;-)