[ D_girl @ 18.01.2017. 11:25 ] @
Konfigurisati name based virtuelni host za domen itlink.edu. IP adresa servera na kome se nalazi Apache web server je 192.168.1.10. Ime hosta na kome je instaliran Apache server je ime vašeg Apache servera. Name server (Bind) je instaliran na hostu na kome je Apache, u domenu u kome je Apache server (a koji je različit od domena itlink.edu). U DocumentRoot direktorijumu virtuelnog hosta napraviti index.php fajl sledećeg sadržaja:

<html>
<body>
<h1> Website – www.itlink.edu
</h1>
</body>
</html>

Da li mi neko moze pomoći da rešim ovaj assignment?
[ bachi @ 18.01.2017. 13:42 ] @
http://www.elitesecurity.org/o/pravilnik/korisnici/


Citat:
6. Ne tražite da Vam neko radi domaći zadatak

Ne očekujte da bilo ko obavezno odradi sav posao umesto Vas! Rado ćemo pomoći oko svakog problema u slučaju da Vam "gori pod nogama", pred neki ispit ili posao, ali morate da pokažete na delu da ste u stvari krenuli sa radom i zastali pošto ne znate kako dalje. Ako samo navedete zadatak i specifikacije, u zavisnosti od raspoloženja članova na forumu, možda će se naći neko da odradi kompletan posao, ali pošto to zavisi od entuzijazma samih članova, ne postoji garancija da će se i dogoditi! [ES] posetioci će Vam pomoći da bolje SHVATITE problem sa kojim ste suočeni, ali ponešto morate i sami da uradite!
[ Branimir Maksimovic @ 18.01.2017. 14:14 ] @
Pogledaj dokumentaciju za apache config , kako se konfigurise virtualni host i onda je prosto. Dakle tvoj apache je u LAN-u i ima lokalni bind koji pokazuje na 192.168.1.10 sto je ujedno i ip lokalnog hosta na kom je apache. Dakle posto domen itlink.edu nije konfigurisan da gadja apache to znaci da prakticno treba da uradis redirekciju na dati sajt sto je i dato.
Ovo naravno moze samo da se koristi iz LAN-a, tvoj apache se ne vidi spolja....