[ SpelingMistakes @ 29.06.2004. 01:42 ] @
Imam problem - iako znam odredjena znacenja koja sam naucio kroz godine rada, sada zelim da ih definitivno utvrdim, i prevedem na "srpski" jer ne zelim sebi da dozvolim da u tutorijalima napravim gresku - ali to mu dodje malo nemoguce - evo odgovora koje sam dobio http://www.proecentral.com/por....asp?msg_id=3818&for_id=14
tacnije kao sto vidite odgovora nema - cak sam naisao na mozda nepremostive probleme

Treba mi dokument, link ili nesto slicno gde mogu da nadjem objasnjenja i definicije vecine reci koja se standardno koriste prilikom rada sa Npr Catijom i ProE-om (i slicnim paketima)- A to su npr Feature, Protrusion, Cut, Parametric itd.

- ZNACI trebaju mi definicije tih izraza kako bih sto bolje napisao tutorijale, a odmah nakon toga i knjigu. Radeci ovako ozbiljan posao ne smem se osloniti na svoje definicije - Moram ih makar proveriti ako ne i izmeniti mada sam uveren da su neka objasnjnja koja koristim za navedene izraze potpuno tacna, zelim da se uverim.

Svi linkovi, konkretna objasnjenja ili vec sta koja ce biti postovana ovde, cu ceniti.

PS Ako neko ima nesto kod kuce u bilo kakvom obliku (citljivom ili vidljivom), bio bih mu unapred zahvalan ako bi mi to poslao.
Pored koristi koju cu ja licno imati, forum bi takodje mogao imati koristi jer se na ovoj temi moze napraviti "spisak izraza i potencijalno njihovo znacenje"

Unapred svima zahvalan
[ cs_coyote @ 29.06.2004. 06:58 ] @
Jel to znaci da ti se moja definicija feature-a ne svidja? :P
;)
[ Alt-F4 @ 07.07.2004. 14:38 ] @
Evo i ja da uzmem učešće posle ispitnog roka
Spel poslaću ti par fajlova, .pdf, .ppt ili .doc ni sam ne znam u kojem su formatu, to je jedan praktikum za CAD i FEA pa mislim da ima dosta toga što bi te moglo interesovati.Fajlovi su prilično ''teški'', negde oko 3 MB, pa ću ti poslati po dva-tri komada, a ti vidi odgovaraju li ti.
Interesantno bi bilo postaviti tako nešto i ovde na forumu, samo predlog, mada bi dosta vremena trebalo za selekciju podataka.Pa ako imaš slobodnog vremena, eto predloga.
Inače, sve čestitke oko Pro/E Tutoriala

BIG pozdrav
[ IvanRD @ 09.07.2004. 01:31 ] @
Pa nisu to neki stručni izrazi pa da ti trebaju definicije. To su engleske reči koje se koriste u CAD paketima. Pogledaj svaki dobar rečnik i naći ćeš prevod za svaku od tih reči.

Na primer, na www.krstarica.com za protrusion

protrusion isplaženje
protrusion izbijanje
protrusion izlaženje
protrusion isturenje
protrusion ispružanje
protrusion ispruženje
protrusion izbočina
protrusion stršenje

A sad, šta te opcije rade, e pa to znaš i sam, pa lepo napiši objašnjenje.

Ivan