[ aleksim @ 14.10.2004. 22:57 ] @
Informacija iz prve ruke:
Cena kursa, (Part, Assembly, Drafting i Shape) je 1200€ po polazniku, ako se prijavi pet, sesti je "besplatan". Godisnje se placa 10% od cene instaliranog software-a na ime podrske i to podrazumeva dobijanje novih modula po izlasku nove verzije CATIA-e. Sve ovo se odnosi na firme. Mozda neko zna koliko kosta obuka pojedinacno, u sopstvenoj reziji?
[ izvidjac @ 15.10.2004. 07:29 ] @
Cao!
Koliko casova traje taj kurs i u kolikom vremenskom periodu?
Ko daje kurs, ko su predavaci i gdje?
[ SpelingMistakes @ 15.10.2004. 08:08 ] @
Kurseve Verovatno drzi "Cad Cam Data" (Pera Dragicevic) - firma koja zastupa Dasault Sistems u "former" jugoslaviji (znaci Catiju)

Znam neke koji su zavrsili kurs - razni su komentari - Bitno je samo koliko je program za casove prilagodjen "obicnom" coveku i kako to zvuci na nasem jeziku.

Takodje je bitno insistirati na koriscenju engleskih izraza, da Vas ne bi neko ko je u materiji, gledao cudno, kad krenete da "PROSIPATE SRPSKE IZRAZE ZA FEATURE, PROTRUZION, ODSECANJE, ROUND, CHAMFER" i slicno

http://www.cad-cam-data.com/

http://www.cadpro.co.yu/

Evo nekih linkova na koje treba obratiti paznju

Jako je bitno da znate za sta Vam obuka treba, tacnije gde cete koristiti to steceno znanje, jer cete u obe gore pomenute firme (Cad Cam Data i Cad Profesional) dobiti "susto" inzenjersko znanje, gde se nastava drzi po kursevima kao bilo gde u svetu za Catiju i ProE. Za nekoga korisnika koji ima "sire potrebe" kurs nece biti zadovoljavajuc, i ostavice ga sa mnogim pitanjima, cak ce ga i "zbuniti" u nekom smislu. Koliko sam ja upoznat, "tesko cete doci" do mozda neke vise obuke - ali ne bih sada da ostavljam neke komentare, kako mi ih neko ne bi uzeo za zlo - Pitajte jos privatno sta Vas zanima.
[ aleksim @ 15.10.2004. 19:26 ] @
Zaboravio sam da napisem da kurs traje 80 casova (10 dana x 8 casova) i
ako ima pet (ili vise) kandidata, g. Dragicevic dolazi iz Beograda i drzi
kurs u firmi. Jos nesto, ovo su informacije stare nedelju dana
[ SpelingMistakes @ 15.10.2004. 22:07 ] @
G. Dragicevic to sigurno ne radi - Veruj mi - Mozda neko od njegovih saradnika, ali on ne - Koliko se secam on ima nekoliko ljudi koji su zaduzeni za tako nesto - Ako cemo iskreno sve te firme (i Cad Cam Data i Cad Profesional) mnogo vise bacaju na ugled firmi koje zastupaju nego li na svoj (i imidz i izgled ........) - Mogli bi ste da malo obidjete obe te firme i uverite se u ovo sto kazem - Ne bih nijednoj da dajem prednost, ali ako odete sami na sastanak uvericete se i sami