[ paga @ 02.12.2004. 23:10 ] @
Imam problem kod satmpanja u autokedu jer mi iz stampaca umesto 10cm na listu linija bude dugacka recimo 10,5cm(nema pravila izuzev da su linije manje od 5cm tacne).Ako neko ima odgovor neka ga salje,jer mi treba najhitnije jer imam 5 grafickih radova do kraja semestra da uradim(ja sam na elektro smeru u cacku).Isto imam problema da postavim razmeru na crtezu.
Preciznije:Treba da nacrtam nesto sto je dugacko 500mm,to naravno ne moze da stane na papir i sad gaj anacratm onoliko dugacko koliko taman staje na A4 i kad vrsim kotiranje onda mi iskotira bezveze odnosno tacno onoliko koliko sam nacrtao a ne 500mm.Kako da izmenim dimenziju i da upisem na kotama sta ja hocu?
[ sanibo @ 03.12.2004. 07:10 ] @
To sve moze da se uradi, ali prijatelju kupi knjigu Autocad pa malo prelistaj jer ti ne baratas ni osnovama acad-a, ako ti je hitno za graficke plati nekom da ti uradi, jer sa ovim sto si napisao vidim da ne baratas sa osnovama i tako neces uraditi graficke!
pozdrav
[ paga @ 03.12.2004. 13:34 ] @
Nemoj zajebavati nego pricaj ako znas resenje.
Ja da sam hteo da mi neko drugi nacrta ja bih to odavno uradio ali nije cilj da se provuljendas kroz skolu kao kita nego da nesto i naucis.
Kako da sutra budem inzenjer aneznam da radim sa osnovnim inzenjerskim paketima.
Knjigu imam negu su je usrali ovi sto prevode knjigu jer su ostavili sve dimenzije u nekim arhitektonskim znacima,umesto u metrickom sistemu.
Omurin AutoCAD 2002.Ja crtam na AutoCAD 14