[ kenijac @ 19.01.2005. 09:49 ] @
Trenutno radim diplomski na temu "Definisanje 3D Test radnog predmeta i automatizovano projektovanje upravljackog programa za njegovu izradu" primenom Pro\E. Zanimaju me Vasa iskustva na ovoj temi.
Obrada sa vrsi na FANUM-u 38 (obradni centar, glodalioca i busolica). Obradak je Al 99%. Imam problema oko izbora rezima za obradu i posprocesiranje.
[ bojancar @ 19.01.2005. 23:32 ] @
ja imam iskustva sa radom u Proe 2000i i to sa postprocesiranjem zicanog erozimata FANUC za koji sam uradio postprocesor samostalno i kao takav funkcionise bez problema 4 godine. Model projektujem u Proe i pustim postprocesor i dobijem tap fail koji prepoznaje masina.
Konkretno radim poslove projektovanja alata za Al profile,takodje u Proe i na stotinak alata je ispresovalo bez problema,znaci Proe radi kao babaroga!
nadam se da mogu ti pomoci.
[ BoxXxoN @ 30.03.2005. 00:29 ] @
Jel mislis na prorachun rezima za aluminijum ili mislis kako da zadas rezime u PoE??
Ako mislis na prorachun onda si omashio temu...
A i tema za diplomski "automatizovano projektovanje..." je mozda omashena, ProE i slicni su alati za projektovanje, a automatizovanje projektovanja je nesto drugo...
Ne znam koliko se snalazis, ali trebalo bi dobro da bi uradio samostalno taj diplomski

P.S. za bojancar

Citat:
bojancar: ja imam iskustva sa radom u Proe 2000i i to sa postprocesiranjem zicanog erozimata FANUC za koji sam uradio postprocesor samostalno i kao takav funkcionise bez problema 4 godine. Model projektujem u Proe i pustim postprocesor i dobijem tap fail koji prepoznaje masina...

Nesto mi poznat ovaj odgovor na dosta slicnih tema ovde xexe
Jel koristis COPY/PASTE? .)
Shala mala, bez ljutnje 4bojan

Citat:
bojancar:
nadam se da mogu ti pomoci.

Bitno je pomoci naravno, widi pitaj nesto konkretnije, ne ochekuj da ce ti se owde uraditi diplomski

PoozzZZZ