[ Bimba @ 25.01.2005. 12:27 ] @
U AutoCAD-u 2000 komanda Undo (U) ne uzima u obzir prethodno misem uradjene Pan-ove i Zoom-ove. To je OK. U novijim verzijama 2004/5 ovo je izmenjeno, tako da kada hocete da ponistite neku prethodnu komandu prvo vas proseta po ekranu za svaki uradjeni Pan i Zoom posle te komande. Kako ovo da se "ugasi" u verzijama novijim od AutoCAD 2000? Napomena: padajuca lista komande Undo nije neko resenje?

Pozdrav
[ Bimba @ 26.01.2005. 11:09 ] @
Hvala na odgovoru, ali bojim se da niste razumeli u cemu je problem. Nesto sto je radilo u verziji 2000 promenjeno je u novijim verzijama. U helpu ne mogu da pronadjem resenje.
Svaki pomeraj ili zoom na ekranu uradjen tockicem misa u verziji 2000 komanda Undo ne uzima u obzir vec nesto drugo sto je uradjeno pre toga. Ovo ne bi bio problem kad bi ste radili samo jedan Pan i/ili Zoom, ali kad se krecete misem po ekranu toga ima mnogo vise. Ne vidim zasto bih komandu Undo koristio da mi ponisti pomeraj ili zoom kad mi je to na misu pod kaziprstom.
Resenje je raditi u verziji 2000, ali...

Unapred zahvalan...
[ Okmijun @ 26.01.2005. 13:37 ] @
100% si u pravu
Ako nadjes resenje za ovo sr**** slobodno javi
jer ga ja nisam nasao, ili je to tako nepromenljivo
Poz
[ Okmijun @ 26.01.2005. 13:40 ] @
BTW ako UNDO broji i zumove i panove cemu onda sluzi named Viewports?
ili obicni named views?

ili mozda u ACAD-u rade te arhitekte oko tebe a ti manje?
reci im da ovo ispogramiraju :)
[ Bimba @ 27.01.2005. 07:36 ] @
Ocigledno je da ni Vi ne znate odgovor (jer niste napredovali dalje od verzije 14 za koju ste i sertifikovani - ko to zna). Ovaj forum je zamisljen da ljudi razmenjuju iskustva po raznim pitanjima a ne da se JEFTINO reklamiraju - za reklamiranje postoje mnogo elegantniji i efikasniji nacini pa cete dobiti i cash koji Vam je, ocigledno, neophodan. Stoga, gospodine Werta, ako nemate odgovor, Molim Vas da ovim zavrsimo diskusiju.

Hvala Okmijumu na ucescu...

Valjda ce neko znati kako se ovo resava... (molim bez ispraznih reklamiranja kao baba Werta)

Pozdrav
[ SerZile @ 27.01.2005. 11:56 ] @
Cao,

Ne postoji ni opcija ni sistemska promenljiva sa kojom mozes da podesis to sto zelis. Potpuno si upravu kada kazes da je svrha foruma da se postavljaju pitanja i da se dobijaju odgovori, a ne da se ponizava. Sto se tice opravdanosti tvog pitanja, samo da znas da sam ga cuo nebrojeno puta, kako od ucenika tako i od iskusnih korisnika. Ipak, ako se mora ici u krajnosti, a to je da Undo nema uticaja na Zoom i Pan ili da utice na svaki Zoom ili Pan, mnogo je bolje da utice. Ne bi bilo zgodno da sa Undo ponistavas operacije a da ne vidis sta se desava (to bi ti se cesto desavalo sa vecim crtezima, kada se vracas veci broj koraka unazad). Takodje, ako udjes u neki NEzakljucani Viewport lako moze da se desi da poremetis prikaz. Tada Undo spasava stvar.

Pozdrav
[ Okmijun @ 28.01.2005. 10:41 ] @
Jadni mi nesertifikovani

___________________

vozacka dozvola B - sertifikovan
davalac krvi - sertifikovan
zavrsena osnovna skola- sertifikovan
odsluzen vojni rok -sertifikovan