[ Darko021 @ 28.01.2005. 17:04 ] @
ima li nekekvog smisla raditi graficke radove iz nacrtne u autoCadu?ili biste preporucili neki druki program?
pomogao bi i link ka nekom dobrom autoCAD 2004 tutorijalu!
[ SerZile @ 29.01.2005. 02:23 ] @
Cao,

Mozes da koristis AutoCAD kao zamenu za trouglove i sestar. Ipak, AutoCAD nije zamisljen da bi se crtalo na taj nacin. Recimo, da bi sa AutoCAD-om upisao krug u proizvoljan trougao dovoljno je da zadas komandu za crtanje kruga sa opcijom da se krug definise preko tri tangenta. Znaci, na padajucem meniju izaberes odgovarajucu opciju, kliknes na svaku stranicu trougla i dobio si upisan krug. Pretpostavljam da takav pristup ne bi imao prodju i da bi morao da crtas isto kao sto bi crtao rucno (konstruises simetrale uglova itd.). To je mnogo duzi put, ali pretpostavljam da samo tako mozes da dokazes da si ukapirao ono sto je bitno u nacrtnoj.
Da skratim, u svakom slucaju, ima smisla koristiti AutoCAD za nacrtnu. Uzgred, mozes da napravis 3D model da bi vizuelno predstavio problem.
Sto se tice tutoriala, preko Googla mozes da nadjes svasta ali ti to nije najsrecnije resenje. Nabavi neku dobru knjigu, upisi kurs ili nahvataj nekog da ti pomogne. AutoCAD je poprilicno zapetljan da bi ga ucio na brzaka. Ne kazem da je tezak za rad, naprotiv, samo nije intuitivan i zato ti savetujem da zaobidjes instant varijante ucenja.

Pozdrav
[ Darko021 @ 29.01.2005. 15:43 ] @
Hvala na instrukcijama!!!