[ dmuslic @ 11.04.2005. 14:04 ] @
Već duže vremena koristim Pro-E wildfire, Auto-CAD i Autodesk Inventor. Prilično se dobro slučžim navedenim programima, ali nazalost sve sto na njima obavljam je u toku 8 radnih sati. Zanima me ima li zainteresiranih za razmjenu iskustava iz navedenih programa, te gdje mogu naći nešto literature za Inventor 7 neki kurs za intermediate users, kako bih malo prosirio znanje.
Spreman sam za sve vidove suradnje po navedenim programima.
[ saleng_42 @ 18.04.2005. 08:54 ] @
Pa, razmena bi verovatno lakše krenula da si postavio neko malo konkretnije pitanje

Inaše, što se tiče literature, ne znam kakva je situacija u Bosni, ali ovde sam video samo "Majstor za Inventor 5"
http://www.kombib.co.yu/knjiga_det.php?Knjiga_ID=60
...Nije loša knjiga, ne bih je baš preporučio potpunom početniku (ili bar ne da kreće *samo* na osnovu nje) pa se tako verovatno kvalifikuje kao lateratura za "intermediate users" Pošto sam dotičnu knjigu video kad sam već koristio Iv r8 nisam baš preterano detaljno zagledao, ali mislim da razlika u broju verzije ne bi bila preterani problem. Svi glavni koncepti su tu.
[ nikserer @ 20.04.2005. 21:29 ] @
Pozdrav Sead-u od Nikole iz Apatina!
Sve što si rekao u vezi Inventora je Ok, ali bih momku preporučio da ako je nabavio noviju verziju Inventor-a(npr.Inv.9) da prođe tutorijal, a pogotovo help jer je urađen sjajno). Takođe bih mu preporučio par sajtova za Inventor tutorijale kao što su Dotson.com, ...jednostavno ukuca u pretraživač Inventor tutorials... i naće nešto korisno sigurno) Ima i par primera na našem Yucad-u. Ja inače sad radim u devetci, a pogotovo modul pipeing koji mi je maksimalno olakšao posao u firmi...
[ saleng_42 @ 21.04.2005. 21:07 ] @
Ćao Nik

Pa, čovek je pitao za literaturu...i meni se nekako javila u glavi "papirna" varijanta
Novija verzija je svakako dobra ideja.

Na web-u bih preporučio i
http://www.cbliss.com/inventor/index.htm
http://www.mymcad.com/
Ima zanimljivih resursa...

i.. da ispravim http://www.sdotson.com/index.php

Sve u svemu, Tutoriali i Help koji stiže uz Inventor su, uz pristojno znanje engleskog, sasvim dvoljni za početak, pa i više od toga, a moje lično mišljenje je da je za dalje učenje ionako najbolja metoda sledeća:

Uzmeš lepo nekoliko crteža delova malo složenije geometrije i nekoliko sklopova, i kažeš: Hajde sad *ovo* da izmodeliram Pa te modele pogledaš ponovo i razmisliš da li postoji lakši/brži način...a ono postoji...Pa počneš da razmišljaš šta su...npr. iParts, a ono i to ima u helpu...

BTW, koga od nas dvojice zoveš Sead