[ cure126 @ 18.05.2012. 11:22 ] @
Kolega i ja imamo mašinu pod Ubuntu Linux Server 8.04. U pitanju je web server, mada smo obojica novi u administriranju servera. Uglavnom, server bi nam prvenstveno služio za testiranje nekih dinamičkih sajtova koje bismo radili u budućnosti. Mene zanima postoji li neka mogućnost da se mi kao korisnici odvojimo, na više user naloga ili nešto, kako bi svaki od nas imao pristup fajlovima SAMO svojih sajtova koje postavlja u direktorijum www?

Mislim, mi smo pravili više usera ali baš to što nam treba, ne može da se podeli.

Nadam se da nisam previše nespretno formulisao pitanje.
[ whitie2004 @ 18.05.2012. 14:07 ] @
Uobicajeno je da se kreira veci broj virtualnih servera u apaču. Vi se zajednicki dogovorite oko nekih osnovnih parametara i pravila o suzivotu. To buke kul i opusteno.

Ako bas volite da uletite klizajuci start jedan drugom i ne moze da ima poverenja izmedju vas - onda vam ostaju potpuno odvojene virtualne masine. Kada ti treba neki server za rad, podignes taj projeket u svom boksu i tu si potpuno izolovan. Kad zavrsis, oboris to i podignes sledeci projekat.
[ valjan @ 18.05.2012. 14:25 ] @
Jedna od varijanti je da u svom home folderu kreiraš www podfolder (ili kako već želiš da ga nazoveš), i tu smeštaš podpodfoldere sa svojim domenima, a brat uradi to isto u svom home folderu. Kad se logujete svaki sa svojim nalogom, vidite samo svoje, i mirni ste. I naravno, konfigurišeš Apache tako da sve neophodne fajlove traži na odgovarajućem mestu, nadam se da se sa tim delom snalazite obojica...