[ CiM0beTa @ 20.07.2012. 18:41 ] @
Da li zastareva neki dug u telenoru? U pitanju je par hiljada dinara? mislim da ima par godina od tad... nije u pitanju velika suma, slali su mi neka obavestenja i na kraju se sve na tome zavrsilo... Inace bio sam besan jer mi je njihov telefon posle par meseci riknuo, pa sam cekao na drugi jos par meseci...i na kraju im nisam platio zadnju ratu...tako nesto je bilo..
[ ime.prezime @ 20.07.2012. 18:46 ] @
zastareva posle godinu dana ako te ne utuze ... a sto duze razvlacis , vecu ces kamatu da platis ...
[ CiM0beTa @ 20.07.2012. 21:08 ] @
znaci zastarelo je? meni su prvo oni slali obavestenja, pa kasnije neka njihova druga firma za naplatu. Pa me je zvala nekoliko puta neka zenska osoba i na kraju iznervirano rekla, radi kako hoces..samo tako nastavi :( sad mi malo glupo...ali inace me ta pretplata od dve godine kostala da sam mogao ladno da kupim neka kola.
[ zvezdasbg @ 21.07.2012. 10:57 ] @
Naplatiće ti kad tad. To što te ne jure preko kojekakvih agencija i suda ne znači da su ti oprostili. Plus što kod njih više nikada nećeš moći da uzmeš post paid broj.
[ miki069 @ 25.07.2012. 18:48 ] @
Čak niko ko je prijavljen na istoj adresi kao ti neće moći uzeti ništa u Telenoru dok se dug ne izmiri.
Sa sve kamatama.
[ plus_minus @ 25.07.2012. 18:59 ] @
Mislim da mogu da ga jure samo za vrednost koju im duguje. A kamate, to mogu da potraže na drugom mestu. Nisam siguran da li velike firme, korporacije, itd. ukoliko nisu iz bankarske delatnosti i tako tome slično, imaju legalnih prava na potraživajna bilo kakve kamate, po nekom zakonu, ako bilo ko danas i poštuje taj neki zakon. A krše ga sve veće firme kao i korporacije, kad god i gde god mogu, mnogo češće nego li prosečan građanin.
[ ventura @ 25.07.2012. 19:22 ] @
Citat:
plus_minus: Mislim da mogu da ga jure samo za vrednost koju im duguje. A kamate, to mogu da potraže na drugom mestu. Nisam siguran da li velike firme, korporacije, itd. ukoliko nisu iz bankarske delatnosti i tako tome slično, imaju legalnih prava na potraživajna bilo kakve kamate, po nekom zakonu, ako bilo ko danas i poštuje taj neki zakon. A krše ga sve veće firme kao i korporacije, kad god i gde god mogu, mnogo češće nego li prosečan građanin.

Imaju pravo da zaračunaju zateznu kamatu na dugovanje (ali ne mogu da računaju kamatu na kamatu, već samo na originalni iznos duga), a maksimalnu visinu zatezne kamate određuju nadležne institucije.

Evo podataka za Jul i Avgust 2012:
http://www.cekos.rs/zatezna-ka...mni-koeficijenti-od-01-07-2012