[ Aleksandar Đokić @ 11.07.2016. 18:54 ] @
Da li neko zna sta treba da se uradi da MS (hotmail.com, live.com...) ne markira mejlove kao Junk?

U pitanju su dva servera, jedan cpanel jedan rucno konfigurisan dovecot/sendmail, i ista stvar.

Postavljeni su PTR-ovi - odgovaraju hostname-ovima, postavljeni SPF i senderID, postavljeni DKIM i DMARC, SpamAssasin, ClamAV... sve sto mi je palo na pamet. Sa tih servera jedva da se salje nesto, nisu na black listama, staticke su adrese.

U hederima kaze za i za DKIM i za SPF da je "Result: PASS".

Imate li ideju?
[ andre2000 @ 22.07.2016. 11:17 ] @
Pošto već dugo nema nikakvog odgovora na temu, rekoh da probam da pomognem, ne da dam rešenje. Pošto ti se isto dešava sa dva servera, ja bih gledao u sadržaj mailova. Razni servisi na razne načine skeniraju mailove, ali nije sve samo u tehničkom delu podešavanja mail servera sa kojeg se šalje, nego i sadržaj maila nosi neku težinu u odlučivanju šta je junk a šta ne. Možda su mailovi previše generički, poslati na više mail adresa ili nešto slično.
[ agvozden @ 23.07.2016. 09:39 ] @
Ja bih proverio 'ko' stalje mejlove, kakva je ta aplikacija.
proveri header mejla
[ CoyoteKG @ 02.08.2016. 18:29 ] @
Meni se isto dešava sa MS.
Pisao sam njihovoj podršci, ali ništa.
Isto sam sve podesio, SPF, DKIM, DMARC... mail-tester pokazuje max rezultat, mxtoolbox takodje ne prijavljuje probleme...

Na kraju sam dobio odgovor, da sa jedne od nasih mail adresa, u sadrzaju mailova je bilo previse linkova.
Odnosno, potpis direktora firme je sadrzao sve moguce ikonice sa linkovima ka raznim socijalnim mrezama, sajtovima i sl... Bilo najmanje 10 linkova. I zbog toga smo dospeli na njihovu Junk listu.
[ Aleksandar Đokić @ 02.08.2016. 22:56 ] @
Kod ovih servera nije to problem jer su serveri bukvalno novi.
[ Mister Big Time @ 13.08.2016. 02:22 ] @
Ovde, jednostavno nema resenja. Netransparentnost poslovanja M$ ekipe ovde dolazi do vrhunca. Jedino resenje je bojkot svih njihovih servisa i sirenje informacija za mase da batale igranje sa hotmail-om i ostalim njihovim cudesima ako misle da primaju sve potrebne mejlove.

Ironija je da im i dalje stize gomila pravog SPAM-a, a ovako legitimne posiljaoce blacklist-uju. To je tako cool, to su radili i nasi provajderi pre 15 godina, ali se ovde narod makar opametio pa presao na Gmail.

[ bachi @ 17.08.2016. 13:06 ] @
Isto u poslednje vreme radi gmail. Server koji ima ocenu 10 od 10 koji hostuje par domena su bacili u spam, promenjen server, promenjen vps, sve čisto, poruke i dalje u spamu.

Na žalbe ni ne odgovaraju.

Zbog tog spama su stvari otišle u drugu krajnost, a to je da je email postao nepouzdan za komunikaciju i ako ne hostuješ mailove kod googlea ili microsofta po paprenoj ceni, možeš da duvaš u prste.

Ne sviđa mi se taj pravac kretanja. :(
[ Aleksandar Đokić @ 17.08.2016. 15:12 ] @
Ne bas, ja nemam problem sa gmail-om - bas su korektni. Ali zato M$ drnda do daske... cenim da hoce da uvaljaju Exchange.
[ Mister Big Time @ 19.08.2016. 01:19 ] @
Citat:
bachi:
Isto u poslednje vreme radi gmail. Server koji ima ocenu 10 od 10 koji hostuje par domena su bacili u spam, promenjen server, promenjen vps, sve čisto, poruke i dalje u spamu.

Na žalbe ni ne odgovaraju.

Zbog tog spama su stvari otišle u drugu krajnost, a to je da je email postao nepouzdan za komunikaciju i ako ne hostuješ mailove kod googlea ili microsofta po paprenoj ceni, možeš da duvaš u prste.

Ne sviđa mi se taj pravac kretanja.


A jel saljes sa Exchange-a ili nekih javnih M$ servisa? E, pa zato ne radi


Inace potpuno si u pravu da je mail vrlo izgubio vrednost jer prosecan idiot od korisnika niti zna niti hoce da se bavi time sta je spam/junk, ne zanima ga, ali ga vrlo zanima da nekoga napusi ako mu bitna stvar nije stigla na mail... cudno je koliko svi se oslanjaju na ovaj medij, a toliko je nepouzdan.
[ bachi @ 19.08.2016. 22:35 ] @
Ma jok, na kraju smo provalili šta je. Kada server komunicira sa googleovim smtp serverom preko ipv6, poruka ide u spam, a kada ista ta poruka bude poslata preko ipv4, poruka ode u inbox.

Neki i ne mogu da gledaju u spam, jer im je mail kvota kod hostinga smešna i onda rokaju pop3 naloge koji skida poštu sa servera i briše posle 30 dana, i naravno ono što ode u spam ni ne skine, pa ni ne zna.

Neki serveri ni ne prosleđuju u spam folder, već odbijaju da prime poruke uopšte za koje misle da su spam.